Events

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Vanaf nu hoef jij nooit meer een geweldig event te missen, want dankzij UIT Nijmegen word je maandelijks op de hoogte gebracht van de tofste evenementen, leukste feesten, inspirerende kunstwerken en de mooiste optredens. Lees snel wat de komende maand voor jou in petto heeft.

JANUARI

6 JANUARI

New Cool Collective

Dit jaar is een jubileumjaar voor New Cool Collective. Saxofonist, fluitist en bandleider Benjamin Herman startte vijfentwintig jaar geleden met zijn jazzproject. Ze maakten soundtracks van films en televisieprogramma’s, wonnen een Edison Jazz Award en bouwden een sterke reputatie op als live act. De achtkoppige band bracht onlangs hun negentiende album ‘Electric Monkey Sessions’ uit en gaat daarmee het land in langs de Nederlandse popzalen. Zin om te dansen? Dit is je kans. New Cool Collective laat publiek waar ook ter wereld dansen.

6 januari, Doornroosje, Nijmegen

10 JANUARI

Méditerranée - Introdans

Zwoel en zwierig is het nieuwe programma van het Arnhemse dansgezelschap Introdans. Méditerranée staat in het teken van de passie en het temperament van uitsluitend Spaanse choreografen. Naast een werk van bekende choreograaf Nacho Duato, is er de wereldpremière van ‘Azul’ van Jorge Pérez Martínez en drie nieuwe duetten van Cayetano Soto. Het zijn totaal verschillende choreografieën, maar hun sensuele en levenslustige benadering laat zien dat ze ook zielsverwanten zijn. Trotse bewegingen waarin je flamenco herkent, af en toe wat gitaarmuziek en Latijnse passie met een knipoog.

10 januari, Stadsschouwburg, Nijmegen

13 JANUARI

De Reuzenperzik

De boodschap van Roald Dahl’s kinderklassieker is tijdloos: alles is mogelijk als je er maar in gelooft. De jeugdvoorstelling vertelt het verhaal van James die opgroeit bij zijn gemene tantes en een zakje magische krokodillentongen in handen krijgt. Hij komt vervolgens terecht in een reuzenperzik en ontmoet daar levensgrote insecten. Het verhaal uit het wereldberoemde kinderboek wordt in theater aangekleed met live muziek en uitzinnige kostuums, en theaterproducent Matzer heeft de kans aangegrepen om het verhaal met wat kleine aanpassingen naar de huidige tijd te brengen.

13 januari, Stadsschouwburg, Nijmegen

13 & 14 JANUARI

Nijmeegse Bierfeesten: Wintereditie

Het begint al een kleine traditie te worden: bier proeven in de Stevenskerk. Op zaterdag is het de dag van Nimweegs Bier en is er aandacht voor bierbrouwers uit de omgeving van Nijmegen. De brouwers presenteren hun bieren aan het publiek en samen met een vakjury van onder andere Fons de Poel en biersommelier en chef-kok Arvid Bergström wordt het lekkerste bier van Nijmegen gekozen. De volgende dag staat in het teken van mooie, zware winterbieren die stuk voor stuk geproefd mogen worden. Verder kun je beide dagen genieten van gevarieerde muziek en hapjes in het pop-up restaurant van Catering met Smaak, die samenwerkt met Uit-koken. Tickets zijn te koop bij de deelnemende cafés: Cafe Samson, De Mug, De Deut, De Opera en Freddy’s.

13 en 14 januari, Stevenskerk, Nijmegen

14 JANUARI

Cineville Beste Films 2017

Bij Cineville houden ze van lijstjes én tradities. Dus mag je binnenkort weer bingewatchen in Lux. Wat je mogelijk vorig jaar gemist hebt in de bioscopen kun je nu in één keer inhalen op de laatste dag van de kerstvakantie. De tien allerbeste films van 2017 komen in vijf tijdsblokken voorbij. Zo kijk je met een beetje geluk al je favorieten terug. Het publiek heeft tot eind december de kans gehad te stemmen op het mooiste op filmgebied in 2017. De tien films met de meeste stemmen worden in een marathonvoorstelling in negen bioscopen in het land vertoond, waaronder in Lux.

14 januari, Lux, Nijmegen

26 JANUARI

Nationaal Jeugd Orkest - Inside Out Orchestra

Tijdens de wintertournee van het Nationaal Jeugd Orkest dirigeert maestro Georg Fritzsch een Slavisch programma. In Nijmegen zal het concert nét even anders zijn dan op de andere locaties: je kunt het orkest namelijk ‘van binnenuit’ ervaren. De stoelen zijn uit de zaal verwijderd en het orkest speelt op de vlakke vloer. Na openingsstuk ‘Het Sluwe Vosje’ van Janácek mag een deel van het publiek plaatsnemen tussen de musici en zich onder laten dompelen in de meeslepende klanken van Dvoráks ‘Zevende Symfonie’, misschien wel de mooiste symfonie die hij heeft geschreven. Mocht je een stoel ‘inside the orchestra’ té dichtbij vinden: ook op andere plekken in de concertzaal klinken de twee Tsjechische werken prachtig.

26 januari, Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen

27 JANUARI

Live on screen: Tosca

Operaliefhebbers zitten vaak niet op de juiste plek in Nijmegen. Er zijn zeker reizende gezelschappen die de schouwburg enkele malen per jaar weten te vinden, maar enorme producties zijn voorbehouden aan de hoofdstad. De komst van CineMec heeft hier verandering in gebracht. Live op het scherm bekijk jij vanuit je bioscoopstoel wereldberoemde opera’s van toonaangevende gezelschappen. Deze maand is onder andere Puccini’s ‘Tosca’ te volgen, uitgevoerd door The Metropolitan Opera House. Ernst Daniël Smid verzorgt een inleiding op het programma, waarna live wordt overgeschakeld naar New York.

27 januari, CineMec, Lent

27 & 28 JANUARI

BankGiroLoterij Theaterweekend

Naar theater voor een tientje! Dankzij de BankGiroLoterij, het Prins Bernard Cultuurfonds en het Nationaal Theaterfonds kun je op 26, 27 en 28 januari naar een voorstelling in een theater bij jou in de buurt. Voor het derde jaar op rij doet Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging mee aan Het Nationaal Theaterweekend. Tot 18 december boek je een ‘blind date ticket’ en is het een verrassing welke show je bezoekt. Na deze datum wordt het programma bekend gemaakt en kies je zelf de voorstelling. Het doel is om iedereen tegen een kleine entreeprijs te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend of grappig theater kan zijn.

27 en 28 januari, Stadsschouwburg en De Vereeniging, Nijmegen

FEBRUARI

10 FEBRUARI

Club NightLive: Kraak & Smaak

Het trio Mark Kneppers, Oscar de Jong en Wim Plug maakt sinds 2003 muziek in de genres electronica, disco, house en funk. Ze werden in één klap bekend over de hele wereld met hun hit ‘Squeeze Me’. Nog steeds gooien ze funk, soul, disco en pop in de elektronische blender en mixen het tot dansbare nummers. Voor deze avond in Lux gaan ze met zangeres Bernice van Leer op pad en staan dj’s FunkSoulBrother en Dirty Soul in  het voor- en naprogramma.

10 februari, Lux, Nijmegen

10 FEBRUARI

Queen Forever in hotel Erica

Op zaterdag 10 februari geeft tributeband Queen Forever een concert in Fletcher hotel-restaurant Erica. De muziek van Queen is nog altijd ongekend populair en misschien is het wel de meest populaire band uit de muziekgeschiedenis. Deze avond brengt je terug naar de 70’s, 80’s & 90’s met alle hits van Queen. De Nederlandse tributeband, die tevens heel Europa rondreist, zal niet teleurstellen. Hits als ‘Another One Bites The Dust’, ‘Killer Queen’, ‘Don’t Stop Me Now’ en ‘Crazy Little Thing Called Love’ zullen zeker voorbij komen tijdens deze avond. Koop nu je tickets op fletcherevents.nl of bestel direct bij hotel Erica.

10 februari, hotel-restaurant Erica, Berg en Dal

18 FEBRUARI

Alfred Jodocus Kwak en de Sneeuwvlok

De bekendste eend ter wereld schittert vijfendertig jaar na zijn geboorte nog steeds in nieuwe avonturen. Geestelijk vader Herman van Veen schreef en componeerde een spiksplinternieuw symfonisch sprookje, gezongen en gespeeld door Mark Haayema en Sterre Konijn mede uitgevoerd door het Harlekijn Kamerorkest en dansers van het Harlekijn Danstheater. De muzikale familievoorstelling vertelt over de ontmoeting van het vrolijke weeseendje met een sneeuwvlok die hem meeneemt naar haar moeder, de zee. “We moeten opschieten, ik moet voor zessen thuis zijn,” zegt de sneeuwvlok. “Waarom?” “Stel je voor dat ik voor zes uur smelt.”

18 februari, Stadsschouwburg, Nijmegen

Advertenties